Pulkkilanharju - Vaihtuvia maisemia valokuvin

Karisalmen silta - P-Paikka heti sillan jälkeen

Karisalmen silta - P-Paikka heti sillan jälkeen

Kesällä Pulkkilanharjua ajaessa, toivoo että harju osuus olisi ainakin tuplasti pitempi mitä se tällä hetkellä on. Niin mahtavan fiiliksen hieman kiemurteleva ja vetten ympäröimänä lämpimällä kesäsäällä tämä tie antaa. Jos pieni läpiajo Pulkkilanharjun läpi ei riitä, kannattaa auto parkkeerata P-paikalle ja ottaa jalat alle.

Mäntyinen harjumetsä, kepeät kangaspolut ja Päijänteen puhtaan veden ja hiekan hiomat pyöreät kivet rannalla tarjoavat tutkittavaa toviksi kulkijalle. Varsinkin leveä rantakivikko saattaa paljastaa vaikka mitä yllätyksiä tarkkasilmäiselle ja erittäin hienoja kivi ilmentymiä. Tämä ei tietenkään aina mahdollista jos järven vesi on korkealla.

Pitkä kävelylenkki Pulkkilanharjulla ei ole, mutta eri vuodenaikoina tarjoaa kaikessa yksinkertaisuudessaan monimuotoisuutta jota jaksaa tulla useammankin kerran ihmettelemään.

Kaikkena muuna aikana kuin lintujen pesintäaikana eli maaliskuusta elokuuhun, kannattaa poiketa myös Viinasaareen joka on lenkin loppupäässä kruununa kierrokselle

Kaikkena muuna aikana kuin lintujen pesintäaikana eli maaliskuusta elokuuhun, kannattaa poiketa myös Viinasaareen joka on lenkin loppupäässä kruununa kierrokselle. Päijänteen sinistä vettä silmänkantamattomiin ja pieni saari lehtometsineen ja kallioineen. Jos vesi on korkealla, kannattaa varata mukaan myös hieman seikkailumieltä tai kumisaappaat. Muutoin saareen pääsy ruovikon läpi voi olla pääsemätön.

Havumetsää, rannikkoa, lehtimetsää, kuusikkoa, hiekkarantaa, kangasmetsää, harjua, päijänne. Pulkkilanharju on täynnä pieniä nyansseja, kaikessa hienoudessaan.







Previous
Previous

Isojärven Kansallispuisto - Rotkolaaksoja ja majavia

Next
Next

Linnaistensuo -pala erämaata Lahden lähellä